Dah Lama Tapi Baru Sekarang ( Hidayah & Hafiz Reception)

Wahhhh..lebih setahun jugak aku tak update blog ni..memandangkan dlm tempoh setahun ni aku mengalami fenomena yg biiizeyyyy gile..maka blog ni pun terbiar tanpa tuannya dekat setahun lebih..kesian kan.? so sekarang ni..aku akan cuba untuk update sekerap yang mungkin banyak client tanye tak update blog ke.? maaflah ketika tu mmg sibuk dan hari ini berpeluang untuk update sebuah wedding yg aku shoot lebih kurang setahun dulu..”Dah Lama Tapi Baru Sekarang” dapat post kan gambar die org ni..kepada pasangan pengantin Hidayah & Hafiz sorry yek..lambat gile br keluar kat blog ni..tp yang penting Deliver awal..so die org ni pun merupakan salah satu pasangan (client) yang berpuas hati dengan service MomentSeeker..so papepun nantikan update yang seterusnya..within this week or minggu depan insyaallah..wah dah siap ade date line plak..takpelah papepun harap korang enjoy..Thanks wasalam…..

 

P/s :- untuk bakal-bakal pengantin yang ingin untuk mendapatkan perkhidmatan kami untuk tahun 2013..Booking telah pun dibuka dengan Pakage bermula dari RM1750 !!!

 

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 – 660 3151 (mobile)

fikrifiza@gmail.com

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

 

 

 

Advertisements

Langkawi Trip The Trailer

Puuuhhh..ppuuhhh..pppuuuhhh..banyak nye sawang kat sini..ni lah akibatnye bile dah lame tak update laman sesawang..tu yang banyak sawang tu hehe..aaarrrggghhhhh..letih, penat, lesu sume pun ade..kebelakangan ni mmg kurang rehat, beriadah ape tah lg..cuace plak skang ni memang tak menentu..kejap2 panas kejap2 hujan..bile hujan panas hujan panas..badan pun demam..aarrrggghhhhh memang penat badan ni..tapi dlm penat2 pun ade seronoknye..coz baru2 ni family aku pergi bercuti kat langkawi..jalan sane jalan sini..tengok itu tengok ini..macam2 yang kite orang bt kat sane..kalo nak tau ape yg best sangat kat langkawi ni korang kene tekan PLAY kat bawah tu k..sampai jumpe lg di update yg akan datang..mintak2 lain kali takdelah sawang tu lg hehehe..

 

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

Faizah + Khairi (Solemnization & Reception)

Salam..kali ni aku berkesempatan untuk update wedding yg berlangsung @ muar, johor..majlis pernikahan diantara Faizah dan Khairi ni berjalan dengan ringkas, meriah dan penuh bermakna bt pasangan mempelai..untuk Faizah dan Khairi ni adalah preview exclusive tuk korang sementara tggu album korang siap..tggu kan update seterusnya..wedding korang @ PD k..

Kepada pasangan pengantin Selamat Pengantin Baru diucapkan dari krew Momentseeker & Fikrifiza Photography..semoga kekal abadi hingga ke anak cucu..

enjoy..

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

Aimi & Lan Pre-Wedding@Putrajaya

Salam..entry kali ni berlatar belakangkan pho0to shoot Pre-Wedding bagi pasangan dari Selangor ni..Aimi & Lan yang di buat di Putrajaya..kalo korang nak tau..Aimi ni a.k.a Ella mase aku sekolah dulu hehe..sorry yek aimi pecah rahsie kat sini..dulu kemain garang die ni..tp skang ni dah tak garang lg dah sejak nak kawen ni hehe..so memang enjoy shoot dgn korang berdua ni..aimi dari dulu spi skang mmg sporting dan Lan pun best jugak memang layan kalo dok ngan korang ni..so thank pada korang berdua, my wife as a coordinator dan my bro as 2nd photographer..pape pun kat sini aku uploadkan beberape gambar dari ratusan shoot yg dibuat..so enjoy…

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us


Norazliza & Syukrie Preview

Salam..sudah terlalu lama blog ini tak ber”update” bukan malas nak update tapi networking problem kebelakangan ni mmg susah nak bt kerje..walau bagai manapun kali ni mmg bernasib baik sebab dapat jugak update..hujung tahun lepas mmg sibuk..awal tahun ni plak tak berapa sibuk so bolehlah update banyak sikit..so kali ni special preview wedding liza & syuk yang berlangsung di gemas, N. Sembilan..majlis berjalan dengan lancar dan meriah..enjoy betul shoot wedding korang..dan kami juga dari MomentSeeker dan Fikrifiza Photography nak bagi penghormatan tabik spring pada pasangan ni terutama kak liza kita ni..semoga akan kuat pada hari2 yang mendatang..dan kekal bahagia ke akhir hayat..

Enjoy..

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™ & Fikrifiza Photography

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

Intan & Shukrie Coming Soon

 

Salam..kepada semua yg menantikan hot shoot bg pasangan 2 sejoli ni diharap bersabar..coz the exclusive preview akan di upload tidak lama lg..dan tidak lupa juga pihak kami ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru..semoga bahagia hingga ke anak cucu..

Sloot for 2011 still open for booking..so kepada sesiapa yg bercadang utk menempah sloot utk tahun hadapan bolehlah menghubungi kami untuk pakage2 yg kami tawarkan..

enjoy..

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

2011 OPEN for BOOKING

 

Salam..Tahun 2010 telah pun melabuhkan tirainya dan sekarang bermulalah persediaan utk menyambut tahun 2011..Kepada semua yg ingin menempah perkhidmatan kami utk tahun hadapan Booking telah pun dibuka..tarikh panas (11.11.2011) masih lg belum dibooking..

untuk sebarang pertanyaan berkenaan perkhidmatan kami, bolehlah menghubungi kami di talian 017-6603151

Fikrifiza

Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)

https://fikrifiza.wordpress.com/

Shoot u’r special day with us

Happy Birthday Daniel

Pada 06 Oktober yg lalu genaplah 1 Tahun umur anak kesayangan aku..1 tahun berlalu dgn begitu pantas dalam sekelip mata juga dah 1 tahun jugak lah aku bergelar seorang bapa..sungguh banyak yg aku dan isteri lalui selama 1 tahun ni..contohnya bangun malam puluk 3 @ 4 pagi utk bt susu..daniel nangis tgh malam perut kembung..demam nak tumbuh gigi dan macam2 lg..skang ni daniel br nak melangkah setapak dua..selama 1 tahun ni jugak lah Daniel telah mewarnai hidup aku dan fiza..sesungguhnya ni merupakan tahun yg paling indah yg dah aku dan fiza lalui..

Kepada Daniel Daddy & Mummy nak ucapkan Selamat Hari Lahir yg Pertama..semoga Daniel akan menjadi anak yg baik amin..

Regards,

Fikrifiza                                                                                                           Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)                                                                                 fikri@momentseeker.com (email)

http://www.momentseeker.com

Shoot u’r special day with us

Salamat Hari Raya Aidil Fitri

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin dari kami kepada semua umat islam..1 Syawal ini merupakan hari paling bermakna buat aku dan keluarga kerana tahun ini merupakan raya pertama bersama Daniel as a sebuah keluarga kecil dan Ayah dan Mak aku pula raya tahun ni ade cucu, dah jadi atuk & nenek.. camtu jugak dgn mak cik dan pak cik pd Daniel.. sumenye menjadi lembaran baru pd keluarga kecil aku dan keluarga besar kami.. semoga Hari Raya tahun ini akan membawa 1000 kenangan dan 1000 menfaat kepada kita semua..

Dengan ingatan tulus ikhlas kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin..

Regards,

Fikrifiza                                                                                                           Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)                                                                                 fikri@momentseeker.com (email)

http://www.momentseeker.com

Shoot u’r special day with us

Daniel @ Kota Bharu

Hi Semua..Hari ni kite org dan Daniel ade di Kota Bharu Kelantan..Hari ni Daniel ikut mmy & ddy die keje..mmg seronok die kalo dapat jalan2 mmg tak dok diam..dgn mate yg buntang tu liar je pandang bende2 yg pelik slame ni die tak pernah tgk..biase lah budak2..Sekarang ni kite org tgh berihat kat hotel..bile die masuk je dlm bilik terus nak lepas nak dok atas katil nak main..agaknye dah penat seharian kene pegang je..mmy die pun mule pening tgk gelagat die..main bedak lah die..nak masuk tongsampah lah..main wire lah..macam2 lg lah..ok lah nantikan update seterusnye sambungan dari update Fizi & Shu Reception Jelai, N. Sembilan..Enjoy

Regards,

Fikrifiza                                                                                                           Principal Photographer for MomentSeeker™

+6017 6603151(mobile)                                                                                 fikri@momentseeker.com (email)

http://www.momentseeker.com

Shoot u’r special day with us